ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για αρχάριους!
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Πάστα φλώρα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 12/03/2011
Ηλικία : 25

ΔημοσίευσηΘέμα: Πάστα φλώρα   Παρ Απρ 15, 2011 10:03 am

Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη αχνή
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
ζάχαρη αχνή
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη αχνή στη συνεχεία ρίχνουμε το αυγό τον κρόκο και το κονιάκ.
Ρίχνετε τη φαρίνα τμηματικά ενώ συνεχίζετε αν ανακατεύετε.
Ζυμώνετε ελαφρά το μείγμα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγη φαρίνα.
Στρώνετε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί ή σε φόρμα με σούστα ΝΟ26 με τέτοιο τρόπο ώστε να σκεπαστούν ο πυθμένας και τα τοιχώματα λίγο πιο πάνω από την επιφάνεια του. Στρώνετε στην ζύμη την μαρμελάδα.
Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα βάζετε στο ταψί πάνω από την μαρμελάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ‘καφασωτό’.
Βάζετε ένα <<κορδόνι>> γύρω-γύρω στις άκρες και το πατάτε ελαφρά με πιρούνι.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο πάνω-κάτω στους 170-180oC για 35 λεπτά ή στο αέρα στους 180οC για 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη αχνή.
Exclamation



Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://eukolessuntages.forumgreek.com
 
Πάστα φλώρα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Συνταγές :: Γλυκά --- Φαγητά-
Μετάβαση σε: