ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για αρχάριους!
 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Mezedaki Ouxaxa

Mezedaki Ouxaxa


Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2011
Ηλικία : 24

Χαλβάς σιμιγδαλένιος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Χαλβάς σιμιγδαλένιος   Χαλβάς σιμιγδαλένιος Icon_minitimeΠαρ Απρ 22, 2011 3:52 am

Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα σκόνη


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι.Ρίχνουμε το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 (με διαβάθμιση 1-3) γιατί αρπάζει γρήγορα το σιμιγδάλι όταν ζεσταθεί.

Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει από πριν με το νερό και τη ζάχαρη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη φάση που θα αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, ανακατεύουμε με μακριά μανικάκια και μακρουλή κουτάλα. Κάνει μπουρμπουλήθρες και πετάγονται παντού στην αρχή. Προσοχή λοιπόν.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αν πετάγονται μπουρμπουλήθρες, απομακρυνόμαστε λίγο μέχρι να ξεθυμάνει ο χαλβάς. Όταν σταματήσει, ανακατεύουμε.

Πότε είναι έτοιμος ο χαλβάς; Είναι έτοιμος και δεν θα λασπώσει, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και όταν η κουτάλα, καθώς τη γυρίζουμε, αφήνει πίσω της αυλάκια.Αν βιαστείτε να βγάλετε το χαλβά, θα λασπώσει.


Αφού σιγουρευτούμε ότι ο χαλβάς έχει στεγνώσει καλά και είναι έτοιμος, τον αναποδογυρίζουμε σε φόρμα, κατά προτίμηση που να ανοίγει από πάνω. Και σε κανονική φόρμα χωρίς άνοιγμα, βγαίνει εύκολα.Αφήνουμε να μείνει λίγη ώρα μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα.


lol!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Συνταγές :: Γλυκά --- Φαγητά-
Μετάβαση σε: