Υλικά 1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα σκόνη
ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το λάδι.Ρίχνουμε το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 (με διαβάθμιση 1-3) γιατί αρπάζει γρήγορα το σιμιγδάλι όταν ζεσταθεί.
Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει από πριν με το νερό και τη ζάχαρη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη φάση που θα αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, ανακατεύουμε με μακριά μανικάκια και μακρουλή κουτάλα. Κάνει μπουρμπουλήθρες και πετάγονται παντού στην αρχή. Προσοχή λοιπόν.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αν πετάγονται μπουρμπουλήθρες, απομακρυνόμαστε λίγο μέχρι να ξεθυμάνει ο χαλβάς. Όταν σταματήσει, ανακατεύουμε.
Πότε είναι έτοιμος ο χαλβάς; Είναι έτοιμος και δεν θα λασπώσει, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και όταν η κουτάλα, καθώς τη γυρίζουμε, αφήνει πίσω της αυλάκια.Αν βιαστείτε να βγάλετε το χαλβά, θα λασπώσει.
Αφού σιγουρευτούμε ότι ο χαλβάς έχει στεγνώσει καλά και είναι έτοιμος, τον αναποδογυρίζουμε σε φόρμα, κατά προτίμηση που να ανοίγει από πάνω. Και σε κανονική φόρμα χωρίς άνοιγμα, βγαίνει εύκολα.Αφήνουμε να μείνει λίγη ώρα μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα.