Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη αχνή
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
ζάχαρη αχνή
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη αχνή στη συνεχεία ρίχνουμε το αυγό τον κρόκο και το κονιάκ.
Ρίχνετε τη φαρίνα τμηματικά ενώ συνεχίζετε αν ανακατεύετε.
Ζυμώνετε ελαφρά το μείγμα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγη φαρίνα.
Στρώνετε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί ή σε φόρμα με σούστα ΝΟ26 με τέτοιο τρόπο ώστε να σκεπαστούν ο πυθμένας και τα τοιχώματα λίγο πιο πάνω από την επιφάνεια του. Στρώνετε στην ζύμη την μαρμελάδα.
Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα βάζετε στο ταψί πάνω από την μαρμελάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ‘καφασωτό’.
Βάζετε ένα <<κορδόνι>> γύρω-γύρω στις άκρες και το πατάτε ελαφρά με πιρούνι.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο πάνω-κάτω στους 170-180oC για 35 λεπτά ή στο αέρα στους 180οC για 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη αχνή.