Υλικά 300 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (αν θέλετε)
2-3 βανίλιες (όχι κλωνάρια)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγο κονιάκ
200 γρ. τρούφα
χαρτάκια
Εκτέλεση Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρι*. Την ίδια στιγμή λιώνεις το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Όταν λιώσει προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη) και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύεις τη σοκολάτα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη). Αφού κρυώσει προσθέτεις τα καρύδια (αν θες) και τη βανίλια.
Το βάζεις στο ψυγείο και το αφήνεις να σφίξει. Το βγάζεις και πλάθεις μπαλάκια τα βρέχεις ελαφρά με κονιάκ και τα κυλάς στη τρούφα.
Τα βάζεις στα χαρτάκια και μετά στο ψυγείο να σφίξουν.
*Μπεν μαρι : Βάζεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και από πάνω ένα βαθύ πιάτο (Υπενθύμιση! το πιάτο δεν πρέπει να ακουμπάει στον πάτο ή στα τοιχώματα της κατσαρόλας αλλά να στηρίζεται στην κορυφή. Επίσης ο αέρας δεν πρέπει να έχει σημείο διαφυγής γιατί το μπεν μαρι δεν θα λειτουργήσει ) και βάζουμε πάνω στο πιάτο τη σοκολάτα.